2024. március 19., kedd
BÁCSKOSSUTHFALVA

Startol a nyár Bácskossuthfalván

Hétfőn nyílik a Rekreációs Központ

Az utolsó simítások zajlanak Bácskossuthfalván ahhoz, hogy hétfőn megnyílhasson a fürdőzők előtt a Rekreációs Központ. A közelmúltban elkészült új medencét is a birtokukba vehetik hamarosan a fürdőzők – adta hírül Kucor Róbert, a létesítmény igazgatója.

– Jelenleg a környezet szépítése zajlik, odafigyelve, hogy valamennyi ránk vonatkozó egészségvédelmi előírásnak, egyéb szabálynak is eleget tegyünk. Kihelyeztük a közel 300 nyugágyat, illetve az asztalokat és a székeket a fedett teraszra. A virágoskertek kialakítása az Írisz Virágkedvelők és Környezetvédők Egyesületének a keze munkáját dicséri. A gyerekeket homokozó és hinták várják, illetve a szezon ideje alatt új trambulint szerzünk majd be. A felnőtteknek a röplabdapályát is a rendelkezésükre bocsátjuk, a hátsó udvarunkban kispályás focipályát jelölünk ki – nyilatkozta Kucor Róbert, akit az árakkal kapcsolatban is kérdeztünk.

– Három medencével startolunk hétfőn, és a régi belépőárainkkal. A belépés ötéves korig ingyenes, a falubeli fürdőző gyerekek tizenöt éves korig 100 dinár ellenértékéért mártózhatnak meg, az idősebbek és a felnőttek 150 dinárért. A nem falubeli gyerekek 200 dinárért, a felnőttek pedig 300 dinárért léphetnek be. Az úgynevezett családi belépőjegyeinket korábban már eltöröltük – tudtuk meg, majd a lacikonyha árai iránt is érdeklődtünk.
– Az italárak maradtak a múlt évi szintjén. Sajnos az étolaj igencsak megdrágult, ezért kénytelenek voltunk az ételeink árán korrigálni 10-20 dinárral.
Végezetül Kucor Róbert azt is elárulta, hogy gőzerővel folyik a Reki konyhájának, illetve új éttermének a beüzemeltetése, és a tervek szerint jövő hónap közepére jó minőségű egytálételekkel bővülhet a kínálatuk.