2024. március 29., péntek

Francia edző: Túl nagy volt a hőség

„Elszoktunk a teli stadionoktól, nem is hallottuk egymást” – mondta a franciák gólszerzője, Antoine Griezmann.

A francia válogatott labdarúgóit nem tette boldoggá a magyarok elleni budapesti 1–1, ám miközben a kihagyott helyzeteik felett keseregtek, a mieinkről elismeréssel szóltak – így tett például a világbajnok kapus, Hugo Lloris –, míg a francia gólszerző, Antoine Griezmann a lelkesen szurkoló magyar közönség szerepét is kiemelte – írja a Nemzeti Sport.

„Az ilyen típusú meccsek nagyon nehézzé válnak abban a pillanatban, amikor a rendkívül szervezetten védekező ellenfél megszerzi a vezetést. „A magyarok kitették a szívüket a pályára, bátran, vitézül futballoztak a közönségük támogatásával” – mondta a francia TF1 televíziónak a franciák kapusa, Hugo Lloris.

„Nehéz mérkőzés volt ez a szurkolók miatt. Elszoktunk a teli stadionoktól, nem is hallottuk egymást. A talaj száraz, a meleg nyomasztó volt, de természetesen tudtuk, hogy így lesz. Egy kontrával szemben tehetetlenek voltunk, a saját helyzeteinket pedig képtelenek voltunk kihasználni. Súlyos árat fizettünk érte. Nagyszerű csapatok, nagyszerű játékosegyéniségek Európa-bajnokága ez, még a magyarok ellen sem könnyű játszani.” – mondta a franciák gólszerzője, Antoine Griezmann a Bein Sports és a TF1 mikrofonja előtt.

A francia szövetségi kapitány pedig így értékelt:

„Alkalmazkodnunk kellett a hőséghez pszichésen is, és ez hatással volt a teljesítményünkre, jobban, mint az ellenfelünknek. Így is sok lehetőségünk volt az első félidőben, de sajnos nem tudtunk gólt szerezni. Nem lehetek túlzottan boldog, de alapvetően elégedett vagyok. Nem kaptunk ki, a helyzeteink megvoltak, még kapufát is rúgtunk, és még minden esélyünk megvan a továbbjutásra.” Hozzátette: „Játszhattunk volna jobban, de a magyaroknak is jó játékosaik vannak, ezt főleg az első félidőben mutatták meg.”