2024. április 25., csütörtök

Gólzáporos meccsen verte a Nationalelf a címvédőt

4:2-re verte Németország Portugáliát az Eb F jelű halálcsoportjának 2. fordulójában, amivel Joachom Löw legénysége nagy lépést tett a továbbjutás felé.

A győzelmi kényszerben fellépő, első körben franciáktól kikapó németek hatalmas tempóban kezdtek, de nem úgy indult számukra a találkozó, ahogy tervezték: a 15. percben egy portugál kontra végén Jota tálalt Cristiano Ronaldo elé, a szupersztár megszerezte nemzetének a vezetést.

A Nationalelf viszont nem ijedt meg, és még az első félidő derekán fordított, két öngóllal. A 35. percben egy jobbról érkező beívelésbőp Gosens eresztett el egy kapáslövést, amibe első látásra Havertz ért bele, mint utóbb kiderült, Ruben Dias volt a tettes. A 39. percben Müller közelről a kapu elé ívelt. A labdát Kimmich vágta vissza a kapu elé, jobboldalt kisodródott helyzetből, Guerreiro pedig a legrosszabb helyen állt...

A térfélcsere utàn keveset kellett várni az újabb gólra. Az 51. percben egy gyönyörűen kidolgozott akció végén balról Gosens passzolt be laposan, a berobbanó Havertz pedig a kapu torkában nem hibázott, megduplázva a német előnyt. Sőt, még ekkor sem állt le a Nationalelf gólgyártása: a 60. percben Kimmich ívelt be tökéletesen jobbról, a hosszú kapufánál emelkedő Gosens pedig életerősen a kapuba bólintott.

A címvédő próbálkozott a visszazárkózással, amiből egy lépés sikerült, a 67. minutumban egy balról elvégzett portugál szabadrúgás a hosszú kapufa felé vágódott, ahonnan Cristiano Ronaldo kanalazta vissza a labdát a gólvonal elé, egyenesen az ott váró Jotához, akinek csak centikkel kellett beljebb segítenie a játékszert.

A 79. percben a portugálok majdnem egyetlen gólra zárkóztak, de Renato Sanches csak a kapufát találta el húszméteres bombájával. Nem sokkal később a túloldalon rezgett a felsőléc, de Goretzka sem tudott ennél közelebb kerülni a gólhoz. Az eredmény a továbbiakban nem változott, Németország kulcsfontosságú sikert könyvelt el. Az utolsó fordulóban, szerdán a németek Magyarországgal csapnak össze.

2. forduló, F csoport: Portugália-Németország 2:4.

A sorrend: Franciaország 4, Németország és Portugália 3, Magyarország 1 pont.