2024. április 25., csütörtök

Közmunkások a zentai Kertek helyi közösségben

A nyár folyamán a zöld felületeket tartják karban

A zentai Kertek helyi közösségben a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat pályázatának köszönhetően június elejétől augusztus végéig három rokkant személyt alkalmaznak a zöld felületek karbantartására, az utak tisztítására és egyéb közmunkákra. A pályázatot a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat a munkanélküli munkarokkantak meghatározott időre való alkalmazására írta ki, és a Kertek helyi közösségre vonatkozó pozitívan elbírált pályázatot májusban írták alá.

Tandari Ferenctől, a Kertek helyi közösség elnökétől megtudtuk, a kiválasztott személyek e hónap elsején munkába is álltak, és az eddigiek során lekaszálták a füvet a Tornyosi út mellett, a vasúti átjárónál és a lakatlan házak előtt, rendbe tették a játszóteret az óvoda mögött, jelenleg pedig a Vasútsoron található önkiszolgáló körüli fás területet takarítják. Tervben van még több zöld terület kaszálása, szemétgyűjtés, útpadkatisztítás stb. A helyi közösségnek sikerült szoros kapcsolatot kialakítania a helyi kommunális vállalattal, akik segítenek nekik a hulladék elszállításában.

Az alkalmazottak fizetését a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat biztosítja. Ezek a személyek becsületesen elvégzik a feladataikat, persze több időre van szükségük, mint a teljesen egészséges munkásoknak. Tandari mindazonáltal úgy véli, nekik is ugyanúgy joguk van a munkához, mint bármelyikünknek. Az alkalmazott személyek szorgalmasan dolgoznak, és közben a környezetünket is sikerül ezáltal egy kicsit szebbé tenni ez alatt a három hónap alatt.