2024. április 25., csütörtök

Jövő pénteken startol a kerékpárvásárlási támogatás

Az újvidéki polgárok június 25-től, péntek 12 órától jelentkezhetnek a 10 ezer dináros kerékpárvásárlási támogatásra – írja a 021.rs hírportál.

Erre a célra összesen 7.020.000 dinárt fordítottak a városi költségvetésből, a jelentkezési határidő pedig július 5-én 12 órakor fog zárulni. A jelentkezéseket a városi önkormányzat környezetvédelmi hivatalának oldalán, valamint az Újvidéki Kerékpáros Kezdeményezés oldalán tudják megtenni az érdeklődők.

A jelentkezést követően egy sorszámot kapnak a polgárok, azok pedig, akik 1-től 900-ig terjedő számot kapnak, be kell nyújtaniuk a személyi igazolványuk másolatát, vagy pedig a leolvasott adatokat további ellenőrzés céljából.

A pályázatban azt is meghatározták, hogy a támogatásra a háztartásból csak egy személy jogosult, azzal a feltétellel, hogy az összeget három évben egyszer osztják ki háztartásonként. Emellett csak azok jelentkezhetnek, akik újvidéki bejelentett lakcímmel rendelkeznek.

A határidő lejártát követően öt nappal teszik majd közzé a hivatal és a nevezett szervezet oldalán a 10 ezer dináros támogatást elnyert polgárok listáját, majd ezt követően nyolc napon belül értesítik őket.

A nyertesek feladata, hogy tizenöt napon belül a szükséges dokumentációt átadják a befizetés miatt. Az iratok közé tartozik (az Egység Kultúrális Állomásán lehet átadni, Anton Čehov utca 4.), a személyi igazolvány, a háztartás tagjainak kijelentéséről szóló aláírt űrlap eredeti példánya, a személyes adatok felhasználásának engedélyezéséről szóló aláírt eredeti példánya, a dinár folyószámláról szóló igazolás, az új kerékpárvásárlásról szóló igazolás, amelyen a ranglista megjelenése utáni dátum kell szerepeljen. Emellett a vásárolt kerékpárnak újnak kell lennie és Szerbia területén kell megvásárolni.

Részletesebb információkat a 069 2021 300 és a 069 2021 961-es telefonszámokon kaphatnak az érintettek munkanapokon 9 és 19 óra között.