2024. április 20., szombat

Hétfőtől szúnyogirtás

A zombori Oris Kft. értesíti a lakosságot, hogy hétfőtől július 2-áig kombinált légi és földi szúnyogirtást végez. A kifejlett szúnyogok kombinált irtása az említett időszak első napján 18 órától 23 óráig tart, és ha kedvező lesz az időjárás, pontosabban, ha nem lesz csapadék, szél és túl meleg.
Légi irtást Kelebia, Mérges, Alsó Tavankút, Felső Tavankút, Radanovác, Zorka és Makkhetes helyi közösségekben végeznek. Földről történő irtást pedig Újfalu, Gát, Kér, Sándor, Kisbajmok, Peščara, Sétaerdő, Központ I, Központ II, Központ III, Prozivka, Bajnát, Újváros, Kertváros, Kisradanovác, Vasutas Település, Palics, Hajdújárás, Csantavér, Dusanovó, Verusity, Misityevó, Kisbosznia, Györgyén, Nagyfény, Újzsednik, Visnyevác, Békova, Bajmok, Ludas és Királyhalom helyi közösségekben.
A hatóanyag a méhekre is mérgező, ezért az illetékesek arra kérik a méhészeket, hogy kaptáraikat zárják be, vagy a kezelt területtől legalább 5 kilométer távolságra helyezzék ki. A vegyszer hatása három napig tart. Az
Oris Kft. honlapján (www.oris.rs), illetve Facebook-oldalán található térképek pontosan jelzik a kezelendő területeket. További tájékoztatás a 025/515-50-55 telefonszámon kapható.