2024. április 20., szombat

A röplabda fesztiválja

Szombaton 9 órától ifjúsági röplabdaversenyt tartanak a főtéren

Városunk Főterén szombaton 9 órai kezdettel tartják meg a XXI. Streetvolleyball elnevezésű ifjúsági röplabdaversenyt. Az eseményt a Szabadkai Sportszövetség szervezi, a helyi önkormányzat támogatásával. A verseny részleteit tegnap sajtótájékoztató keretében ismertették.
Dejan Vuković, a Szabadkai Sportszövetség főtitkára elmondta, hogy a város központjában gyermekek és serdülőkorú fiatalok fognak röplabdázni, és reményét fejezte ki, hogy a város polgárai tömegesen jelennek meg a helyszínen, hogy megtekintsék a meccseket.
Nataša Aleksić, a városi tanács sporttal és ifjúságüggyel megbízott tagja kiemelte, hogy a másfél évig tartó járványhelyzet után az utcai röplabdaverseny lesz az első tömegrendezvény a város főterén. Az eseményt a röplabdasport fesztiváljának nevezett. Emellett a tanácstag arra kérte a résztvevőket és a szurkolókat, hogy vigyázzanak a város tisztaságára.
Dragan Savić, a torna szervezője elmondta, hogy a megmérettetésen húsz sportklub és mintegy százötven csapat részvételére számítanak szerte az országból. A főtéren tizennégy röplabdapályát állítanak fel. A lányoknál hét, míg a fiúknál két kategóriában fognak versenyezni. Az idei megmérettetés fővédnöke Tamara Kmezić szabadkai röplabdázó, aki a helyszínen lesz, szurkol a versenyzőknek, és a fiatalok rendelkezésére áll, hogy fényképet készíthethessenek vele.