2024. április 26., péntek

Nyári tábordömping Óbecsén

Próbálják bepótolni a lehetetlent a szervezők: a tavalyi nullás nyár után június végétől augusztus végéig öt tábor is lesz Óbecsén.
Elsőként a Közös kincseink néptánctábor várja a gyerekeket június 28-a és július 2-a között. A két csoportba osztott résztvevők délelőtt és délután is 3-3 órában tanulnak majd néptáncokat, népdalokat, esténként pedig hagyományápoló programok várják majd a táborozókat.

A Kölyök kaláka elnevezésű népművészeti kézműves gyermektábort a Forrás – Magyar Népművészeti és Kulturális Oktató Központ szervezi ugyancsak a kultúrkörben június 28-a és július 2-a között. Az alsós és felsős korosztályú néptáncos gyermekek régi mesterségeket és kézműves foglalkozásokat ismerhetnek meg, de népdalfoglalkozás, táncház, népmese- és hangszerbemutató is lesz. A június 28-án kezdődő, Cseszák Korcsik Anikó, illetve Cseszák Balázs vezette két tábor már betelt.

A Perem Magyar Színházi Egyesület szervezésében július 5-e és 9-e között Film-Katt címmel filmes tábort tartanak a kultúrkörben, erre azokat a fiatalokat várják, akik szeretnének bepillantást nyerni a kisfilmek forgatásába. A Rókus Zoltán színművész vezette táborba a 060/139-81-00-ás mobiltelefonszámon jelentkezhetnek az érdeklődők.

Rókus Zoltán és Magyar Zsófia, a Szabadkai Népszínház Magyar Társulatának a tagjai az idén harmadszor szervezik meg a kultúrkörben a Szóval, rímmel, színházzal című drámatábort, amelyet az idén július 26-a és 30-a között tartanak meg. A tábor ideje alatt gyakorlatok, csapatépítő és szituációs játékok segítik majd hozzá a tábor résztvevőit a versmondó, illetve színészi feladatok megoldásához. Az érdeklődők a kultúrkör irodájában jelentkezhetnek munkanapokon 8 és 13 óra között, illetve a 69-10-556-os telefonszámon.

A Fokos Civil Szervezet és a Fokos zenekar tagjai első ízben szerveznek népzenei tábort Óbecsén, ahol a zenekar tagjai fognak hegedülést, brácsázást és nagybőgőzést oktatni. A Fokos tábort augusztus 26-a és 29-e között tartják meg. Jovánovity Péter elmondása szerint a táborba olyan zenészeket várnak, akik már tudnak valamilyen hangszeren játszani. A tábor helyszíne a Pannonia center lesz. A jelentkezők Péternél a 063/64-0556-os mobiltelefonszámon érdeklődhetnek.