2024. március 29., péntek
BÁCSKOSSUTHFALVA

Az álomvilágtól a zombiapokalipszisig

Augusztusban ismét Nyári Táborok Bácskossuthfalván

Vajdaság egyik legszínvonalasabb gyermektábora már hosszú évek óta nyújt egy életre szóló élményt fiatalok ezreinek. Tavaly a vírushelyzet miatt el kellett halasztani a Nyári Táborokat, idén viszont újult erővel és nagy lendülettel vág bele a szervezésbe a táborok stábja. Besnyi Szabolcs, a táborok vezetője elmondta, hogy minden rendeletnek igyekeznek megfelelni majd, és betartani az előírásokat, annak érdekében, hogy biztonságos körülmények között érezhessék jól magukat a gyerekek és a fiatalok. Mint mondta, az elmúlt másfél évben a gyerekek nagyon sokszor csak online találkoztak egymással, és az ilyen tábor remek lehetőség lehet arra, hogy ismét visszatérjek a való életbe, és új barátokat szerezzenek, kapcsolatokat építsenek, ezúttal a bácskossuthfalvi iskola udvarán és termeiben.

Augusztus 1-jétől 8-áig barátkozás mellett három altáborban vehetnek részt a gyerekek. A Játéktáborba 1–8. osztályig várják a jelentkezőket, a MIT-táborba 3–8. osztályig (altáboronként változik a korhatár), a Kamasztáborba 7. osztálytól 19 éves korig jelentkezhetnek a fiatalok.
– Idén két új altábor is lesz a MIT-táborban, az egyik a médiatábor, a másik pedig a legórobottábor. Az egyik fő irány a médiatábor esetében, hogy hogyan tudja a fiatal használni a közösségi médiát, hogyan kell kellő kritikával fogadni és használni, hogy ne lehessen őket megtéveszteni, illetve hogy mekkora felelősségük van, ha posztolnak valamit. Mindemellett lesz még makettezőtábor, hiphoptábor, foci, önismeret és íjászat is. A Kamasztáborban lesz például csapatszervezés, legórobot, foci, makettezés, önismeret, fitnesz és íjászat is. A különlegessége a táborainknak az, hogy a korosztályoknak megfelelő programok vannak, és szakemberek foglalkoznak a gyerekekkel. Az állandó egészségügyi ügyelet mellett a gyerekek lelkivilágára is figyelünk, a csoportvezetőknek köszönhetően, akiket a tábor előtt felkészítünk.

Az idei tábor keretmeséje a Játék- és a MIT-táborban az álomvilág lesz, a Kamasztáborban pedig a zombiapokalipszis fog kitörni, és érdekes kihívások várnak majd a gyerekekre. Bővebb információ a https://taborok.net honlapon található.

Légy te is szervező!
Várják a szervezők jelentkezését a moravicai Nyári Táborokba: olyan fiatalokat várnak, akik betöltötték a 18. életévüket, felsőfokon beszélik a magyar nyelvet, és elfogadják a tábor házirendjét. A jelentkezési lapot a taborok.net honlapon találják meg. A szervezőknek felkészítő képzésen is részt kell venniük, amelyet 2021. július 25–31., valamint augusztus 1–8. között szerveznek meg. A jelentkezési határidő július 20. A jelentkezők három héten beül kapnak visszajelzést. A jelentkezésnél előnyt jelent, ha valaki már részt vett a táborokban résztvevőként vagy szervezőként, vagy részt vett a nyári táborok valamelyik képzésén. Előnyt jelent továbbá, ha a jelentkező tanulmányai kapcsolódnak a táborszervezéshez, a gyerekekhez, vagy van tapasztalata gyerekcsoportok vezetésében.