2024. április 20., szombat
NBA

Bankot robbant a Hawks?

Hatalmas keleti meglepetéssel folytatódott az NBA rájátszása, hiszen az Atlanta együttese elképesztő fordulat után, a harmadik negyed elején meglévő 26 pontos hátrányból (72:46) felállva 109:106-ra diadalmaskodott Philadelphiában, és 3:2-re ellépett a négy sikerig tartó sorozatban. Az emlékezetes fordítás főszereplője természetesen a zseniális Hawks-irányító, Trae Young volt, akit alig-alig tudott szabályosan megfékezni az egyébként ligaelit védelemmel bíró 76ers. Young 39 ponttal csapata és a teljes meccs legjobbjaként zárt. Bogdan Bogdanović saját magához képest gyenge partit hozott, mindössze 6 pontot ért el.

Nyugaton a Clippers immár 3:2-es előnyben van, miután az első két meccs után a Utah 2:0-ra vezetett a szériában. Tette mindezt úgy a Los Angeles-i gárda, hogy legjobbjuk, Kawhi Leonard a legutóbbi, ötödik, Salt Lake Cityben rendezett meccsen nem léphetett pályára sérült térde miatt. Az Angyalok Városának – idén erősebb – gárdáját így a 37 pontos Paul George vitte a vállán, aki mellé Marcus Morris (25) és Reggie Jackson (22) csatlakozott be fő segítségnek.

NBA, főcsoport-elődöntő, kelet: Philadelphia–Atlanta 106:109 (a sorozatban 2:3). Nyugat: Utah–LA Clippers 111:119 (2:3). @sz = ap

Ball az év újonca

LaMelo Ballt, a Charlotte Hornets játékosát választották meg az év újoncának az NBA-ben. A mindössze 19 éves irányító nagy fölénnyel nyerte el a címet, mivel a 99 szavazó közül 84 őt tette az első helyre. Ball első évében csuklótörés miatt 21 mérkőzést kihagyott, amikor viszont játszott, csapata legjobbja volt. A szezonban átlagosan 15,7 pontot, 6,1 gólpasszt és 5,9 lepattanót ért el mérkőzésenként.