2024. március 29., péntek
KREATÍV PERCEK – SEGÍT A LAKBERENDEZŐ

Ilyenek lesznek a diákszobák a Vajdasági Birkózóakadémián

Mielőtt hozzáfogna otthona, irodája, egyszóval környezete megtervezéséhez, kérje ki lakberendezőnk tanácsát! Olyan ötleteket és megoldásokat kaphat tőle új rovatunkban, amelyeket csak tapasztalt szem lát. Még akkor is, ha csak kisebb átalakítást tervez, stílust vagy bútort szeretne váltani, és kissé elbizonytalanodott a hatalmas kínálat láttán, vagy netán nem is tudja, hogyan fogjon hozzá.

Magyarkanizsán tavaly óta épül a hatalmas épület, mely 46 birkózó gyermeknek ad majd bentlakásos otthont. Az épület belső berendezési terveinek elkészítésére kaptam megbízatást. A bentlakó diákok szobái mellett az Akadémián lesz étkező, irodák, az edzőknek szoba, orvosi szoba, öltözők, tanulószoba, valamint egy impozáns belépő és egy gyönyörű előtér, ami társalgóként fog funkcionálni.

Első körben a diákszobákat mutatom be. Egy szobában három diák lakhat, mindegyik ágyhoz kétfiókos, kis éjjeliszekrényke is tartozik. A szobákba terveztem tanulósarkokat is, ahol az íróasztal és a felső szekrények kaptak helyet, melyben a diákok tankönyveiket tárolhatják. A szobák előterébe gardróbszekrények kerülnek. A gardróbszekrényeknél alul két fiók ad helyet a kisebb ruháknak, feljebb polcok és vállfatartók is lesznek. Az ágyak mellé falvédő bútorlapokat szerelnek fel.

A szobákat többféle színösszeállításban terveztem, ezekből négy összeállítás maradt, amit ismételünk.

Az egyik a sárga-kék kombináció, amelyet ugyanilyen színkombinációjú tapétával dekorálunk. A következő a homok és faszín kombinációja, valamint a zöld a faszínnel, valamint a kék és faszín.

Minden szobához tartozik egy fürdőszoba is, egy-egy tusolóval, toalettel és mosdóval.

Nagyon vidám, fiatalos modern belső tereket hoztunk létre, amely lüktet az élettől. A bútorok gyártása már folyamatban van, hamarosan a szobákba kerülnek, és várják a lakóikat.

Ha lakberendezéssel kapcsolatos kérdésük van, kérdezzenek, és a lap hasábjain megválaszolom. Levelüket a szerkesztőség címére küldjék postán (Magyar Szó, 21000 Novi Sad, Vojvode Mišića 1.) vagy e-mailben (tarka@magyarszo.rs). A borítékra írják rá: Segít a lakberendező.