2024. március 29., péntek

Kutyákat ölt, letartóztatták

Letartóztattak a kragujevaci rendőrség D.G.-t, akit azzal gyanúsítanak, hogy a saját kutyakiképző központjában megölt és bántalmazott több kutyát is.

Aleksandar Vulin belügyminiszter elmondta, hogy D.G. tudatosan és szándékosan gyilkolta meg, kínozta, elhanyagolta és bántalmazta a gondjaira bízott négylábúakat.  

Vulin úgy véli, hogy Szerbiában egyetlen erőszakos cselekményt sem szabad büntetlenül hagyni, legyen szó ember vagy állat ellen elkövetett bűntettről.

Arra kérte a polgárokat, hogy ha tudomásuk van bármi hasonló cselekményről, azonnal jelentsék a rendőrségnek, és ne a közösségi média felületeire rakják ki, harcolva a kedvelések minél nagyobb számáért, hiszen azok, akit elkövették ezeket a bűntetteket, könnyen elszökhetnek a hatóságok elől, ha tudomást szereznek róla, hogy lelepleződtek.

– Higgyenek a rend őreiben, hiszen mi vagyunk az egyetlenek, akik az erőszak, az őrület és a normális élet közé tudunk állni – hangsúlyozta Vulin.

D.G.-t 48 órás előzetes letartóztatásba helyezték, a bűnvádi feljelentést követően pedig a megbízott ügyészség foglalkozik majd az ügyével.