2024. március 28., csütörtök

Kevesebb gázóra van, mint amennyi az igény

Több mint 30 ezer háztartás kapcsolódna rá a földgázhálózatra

Országszerte mintegy harmincezer háztartás jelezte igényét, hogy rákapcsolódna a gázvezetékre. A megnövekedett érdeklődést az váltotta ki, hogy a gázművek kedvezményes áron ajánlotta fel szolgáltatásait. Mint arra Dušan Bajatović, a Srbijagas közvállalat vezérigazgatója kijelentette, több ezer háztartás esetében már sikerült eleget tenniük az igényeknek.
A földgázvezetékre való rákapcsolódást ezúttal 780 euróért kínálja a Srbijagas közvállalat, amit a polgárok 36 egyforma részletben tudnak törleszteni a havi számlához csatolva. A hirtelen megnőtt érdeklődésre azonban nem voltak teljesen felkészülve.
– Egy kicsit elhúzódott, egy kicsit lassabban haladnak a dolgok, ám a nyár folyamán a közvállalat felgyorsítja majd a munkálatokat és elvégzik a vezetékre való rákapcsolódást – nyilatkozta Bajatović a Tanjug hírügynökségnek. Hozzátette: – Nagy az érdeklődés. Jelenleg mintegy 25 ezer gázóránk van raktáron, de már több mint 30 ezerre van igény.
Elmondta azt is, a könnyítésre a lakosság idejekorán és gyorsan reagált, ugyanakkor a közvállalat szolgálatai megpróbálnak a terepen alkalmazkodni az igényekhez, hiszen a gázvezetékre való rákapcsolódást egységekben végzik.
A vezérigazgató a lakosság türelmét kéri, mint mondta, időre van szükség, hogy a terepi munkát hatékonyabban meg tudják szervezni.