2024. április 20., szombat

Megnyílt a sportpálya Szerbcsernyén

Dane Basta tartományi sport- és ifjúsági titkár, valamint Vladimir Brakus Szerbcsernye község elnöke ünnepélyesen megnyitotta a kis sportok számára az új sportpályát, amely a tartományi és önkormányzati költségvetésből valósult meg.
Basta a megnyitón kiemelte, a Tartományi Sport- és Ifjúsági Titkárság a kisebb közösségek igényeit is igyekszik kielégíteni, amikor a sportinfrastruktúra javításáról van szó.
– Egy olyan multifunkcionális sportpályát nyitottunk meg, amely a lehető legjobb feltételeket tudja biztosítani a fiatalok sportolásához. A sportba való befektetés egyben befektetés a nemzet egészségébe – mondta a titkár, és hozzátette, hogy a község területén folyik a sportpályák kiépítése.
– Mivel a bánáti önkormányzatban sok gyermek érdeklődik a sportolás iránt, ezért fontos pályát biztosítani számukra. A Tartományi Sport- és Ifjúsági titkársággal két sportpálya és kosárlabdapálya építésében állapodtunk meg – hangsúlyozta Brakus.
Basta és Brakus megtekintette a Dušan Silni sportcsarnokot és a szerbcsernyei kültéri medencét is, ahol tegnap kezdődött meg az úszási idény.