2024. április 18., csütörtök
SZENTTAMÁS

Készülnek a Durindóra

A vajdasági magyar népzenei, néptáncegyüttesek és szólisták legnagyobb seregszemléjére, az LVII. Gyöngyösbokrétára és a XLIV. Durindóra az idén szeptember 25-én és 26-án Törökbecsén kerül sor. A szemléket a helyi Jókai Mór Magyar Művelődési Egyesület, a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség és a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet szakmai partnersége mellett rendezi meg.

A szenttamási Hagyományápolók Klubjának Kalala néptánccsoportja Kiss Zselykó táncpedagógus segítségével néhány nappal ezelőtt kezdte meg az előkészületeket a Gyöngyösbokrétára. Robotka Angéla, a klub elnöke elmondta, a középiskolásokból és felnőttekből álló csoport szorgalmasan dolgozik, a tanév befejeztével valószínűleg intenzívebbek lesznek a próbák.

− A Csoóri pályázatnak köszönhetően sikerült némi támogatást szerezni, így alkalmazhatunk koreográfust. Hétvégenként Kiss Zsélykó, néptácpedagógus Újvidékről jár el hozzánk oktatni. Két év kimaradás után a fiatalok újra igényelték a táncot, célunk, hogy a csoport fellépjen a Gyöngyösbokrétán, ahova egyébként már beneveztünk. Szeptemberig van még három hónap, és ha szükség mutatkozik rá, a hétvégenként sorra kerülő próbákat gyakrabban, azaz hétköznapokra is betervezzük – nyilatkozta a klub elnöke.