2024. április 25., csütörtök

Ajándékkönyvek Törökkanizsának

A helyi könyvtár és az oktatási intézmények részesültek az anyaországi könyvcsomagban

Magyarország Miniszterelnökségének Nemzetpolitikai Államtitkársága a Magyar Nemzeti Tanács közreműködésével könyvcsomagokat ajándékozott a törökkanizsai, oroszlámosi és majdányi oktatási intézményeknek, valamint a helyi könyvtárnak.

A törökkanizsai Branislav Nušić Könyvtár könyvállománya a támogatásnak köszönve az alábbi kötetekkel bűvült: Borovszky Samutól a Magyarország vármegyéi és városai, Rákay Philiptől a Szabadság tér 56 (I. és II. kötet), Száraz Miklós Györgytől a Fájó Trianon, Botlik Józseftől a Nemzetünket szolgálták című művek, valamint az Embermentés a vészkorszakban című kiadvány is felkerült a könyvtár polcára.

Rákay Philip: Szabadság tér 56. című kétkötetes, valamint Száraz M. György: Fájó Trianon című történelmi művével gazdagodott a Dositej Obradović Gimnázium és Szakiskola könyvtára, míg a Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola törökkanizsai, oroszlámosi és majdányi tagozatainak tanulói Szőke Anna: Népi hagyományok, Czékus Géza: Első biológia-szótár, Tomanović: Az elfelejtett város és a Kajla 7 határban című műveket olvashatják.

Az anyaországi ajándékkönyveket a 2021 – A Nemzeti újrakezdés éve jegyében kaphatták meg az iskolák. Az összesen 85 könyvből álló csomagot Jerasz Anikó, a Magyar Nemzeti Tanács Végrehajtó Bizottságának elnöke és Orosz Urbán Csilla, a községi tanács tagja adta át.