2024. március 28., csütörtök

2,7 milliárd dollárt ajándékoz Jeff Bezos egykori felesége

Jeff Bezos volt felesége, Mackenzie Scott bejelentette, hogy 2,7 milliárd dollárt fog elajándékozni jótékony célokra. A filantróp és az Amazon tulajdonosának egykori kedvese felfedte, hogy kik azok, akik megkapják az adományt. 286 amerikai szervezetet nevezett meg.

Jelenlegi férjével együtt leírták, hogy a támogatásuk a bizalom és a bátorítás jele azoknak, akik áldoznak a saját idejükből arra, hogy másokon segítsenek. Az üzentben elmondták, hogy a világ vagyona egy kis csoportra koncentrálódik, majd hozzátette, hogy a döntésben segítséget kértek, hogy a leghatékonyabban tudják szétosztani a pénzt.

„Világszerte több mint 700 millió ember él továbbra is rendkívüli szegénységben. A megoldások megtalálása érdekében mindannyian profitálunk a terepi betekintésből és a sokféle elkötelezettségből, ezért kiemelt figyelmet fordítottunk a helyi csapatokkal rendelkező szervezetekre, a vezetőkre, amelyek különös hangsúlyt fektetnek a nők és a lányok megerősítésére” írta nyilatkozatában Mackenzie.

A legfrissebb adományokat fogadó szervezetek között vannak művészeti központok, egyetemek, és menekültekkel foglalkozó csoportok, amelyek támogatása alacsonyabb volt a járvány miatt.