2024. március 29., péntek

Vukičević: Könnyen megváltozhatnak a fertőzésszámok

Tatjana Adžić Vukičević, a batajnicai Covid-kórház igazgatója a Szerbiai RTV-nek elmondta, hogy jelen pillanatban a legkevesebb kórházi ápolásra szoruló beteget jegyzik, a számok relatívak, azonban könnyen megváltozhatnak.

Kiemelte, hogy a legsúlyosabb állapotban jelenleg egy 30 éves fiú van, akinek mesterséges lélegeztetésre van szüksége, és korábban semmilyen betegsége nem volt.

Adžić Vukičević hozzátette, hogy most nagyon kedvezőek a számok, és napról napra csökkennek.

– Most jegyezzük a legkevesebb betegszámot a kórházunkban. Jelen pillanatban 75 páciensünk van, ebből 60 kevésbé súlyos, míg a további 15-nek súlyos tünetei vannak, 3 személy szorul lélegeztetőgépre – mondta.

A fertőzött számokkal kapcsolatban elmondta, hogy napról napra, sőt óráról órára változhatnak, azonban ezeket egyfajta megerősítésként kell felfognunk, hogy tovább kell harcolnunk a kórral szemben.

Rámutatott arra, hogy a hozzájuk került páciensek közül senki sem tudja, hogy kaphatta el a betegséget, emellett egyikük sem kapta meg a védőoltást.

Az igazgató elmondta, hogy sokan panaszkodnak a fertőzés mellékhatásaira is, és naponta 50-70 embert is megvizsgálnak a tüdőbetegségek klinikáján.