2024. április 19., péntek
ZOMBOR

Áthelyezték az oltópontot

Az uszoda épületében fogadják az érdeklődőket

Az elmúlt hét végén megnyíltak a kültéri medencék, ezzel egyetemben bezárt a fedett uszoda, ahová átköltöztették a központi oltópontot a sportcsarnokból.

A sportcsarnokban megkezdhették a világítás felújítását. A helycsere az oltakozók számára nem jelent különösebb problémát, ugyanis a két épület egymás mellett áll és közös parkolóból lehet mindkettőt megközelíteni.

Az új oltópont munkanapokon reggel nyolc órától délután négy óráig tart nyitva, szombaton pedig nyolctól délután kettőig fogadják a védőoltásra várakozókat. A jelenlegi tapasztalatok szerint nem szükséges előre bejelentkezni. Az első oltáskor elegendő a személyazonossági igazolványt felmutatni, a második adag beadásának időpontjáról telefonon értesítik a pácienseket. Az oltással kapcsolatos kérdéseket a 064/069-82-47-es telefonszámon fogadják, munkanapokon 8 és 14 óra között.

Zomborban a felnőtt lakosságnak több mint a fele már beoltatta magát, sőt 46 százaléka már a vakcina második adagját is megkapta. A városban megszűnt a járvány miatt meghirdetett rendkívüli helyzet, az élet a járványügyi válságtörzs rendeletei betartásával zajlik tovább.