2024. április 25., csütörtök

Vučević és a kínai nagykövet az Újvidéken megvalósítandó projektekről tárgyaltak

Miloš Vučević polgármester ma a Városházán fogadta Chen Bo kínai nagykövetet.
Ez alkalommal mindketten elégedettségüknek adtak hangot a hagyományosan jó együttműködés és a két nemzet gyümölcsöző kapcsolata miatt – írja a Vajdasági RTV.
A találkozón a nagyméretű infrastrukturális beruházások megvalósításáról is tárgyaltak, amelyek hozzájárulnak a gazdaság képének változásához és az általános előrelépéshez is.
A polgármester kihangsúlyozta a Fruška-gorai alagút és a negyedik híd kiépítésének fontosságát, amelyeket a kínai partnerekkel együtt valósítanak meg. A kultúra, az oktatás és a sport szintén nagyon fontos területeket képeznek. A polgármester és a nagykövetasszony a járványhelyzet javulását várják, ezzel együtt pedig az aktivitások normalizálódását többek között a már említett társadalmi területeken is.
Vučević megköszönte a támogatást, amit a kínai nép Szerbia irányában mutatott az egész világot kihívás elé állító járvány ideje alatt, és kihangsúlyozta, hogy csak a szolidaritás és a közös erőfeszítések tudják jóra fordítani a dolgokat.
A két fél az idegenforgalomban és ezáltal a kultúrának a gazdasági lehetőségeire is rámutatott. Egyetértettek abban is, hogy folytatják a fontos projektek megvalósítását, különösen az infrastruktúra területén. Emellett a hosszú évek óta tartó kulturális együttműködést sem szakítják meg, valamint továbbra is erősítik a kapcsolatokat az oktatás és a tudomány terén.