2024. április 23., kedd

Javuló üdülési feltételek

Újdonságok a magyarkanizsai strandon és kempingben

Magyarkanizsán a helyi turisztikai, üdülési feltételek javításán dolgozik az önkormányzat. A Tiszához kötődő üdülési, strandolási feltételekről Újvári Zsombor, a magyarkanizsai községi tanács idegenforgalommal megbízott tagja számolt be lapunknak.

– Ami a kempingezést illeti, a sátortábor számára kijelölt és infrastruktúrával felszerelt területen kiparcelláztuk és kijelöltük azokat a helyeket, ahová lakókocsi vagy sátor állítható. Bővítettük a villanyáram-csatlakozók számát, a kemping területét kamerák figyelik, és továbbra is működik az ingyenes drót nélküli internetcsatlakozási lehetőség. Új szórakozási lehetőség áll a strandolni érkezők rendelkezésére. A Hello Kanizsa branddel összhangban három szép nagy zászlót állítottunk fel a röplabdapálya mellett. A medence melletti kisház is átalakult, a két végéből valamennyi elbontottunk, átfestettük, és egy „szelfifalat” hoztunk létre, ahol a különböző ábrák előtt, mellett vidám fotókat készíthetnek az ide látogató vendégek.

A fürdőmedence várja a felüdülni vágyókat

A fürdőmedence várja a felüdülni vágyókat

Egy interaktív információs pult is az üdülők rendelkezésére áll a fürdőmedence közelében. A Hello Kanizsa honlapon keresztül a strandra ékezők informálódhatnak a turisztikai kínálatról, és közérdekű újdonság a nyilvános telefontöltő.
– A strandon a napernyők alsó részét pohártartókkal, polcokkal szereltük fel és tettük funkcionálisabbá. Relaxációs ágyakat is kihelyeztünk a napernyők mellé, amelyeken megpihenhetnek az üdülők. Önkormányzatunk köztársasági forrásból pályázat útján nyert 2,8 millió dinárt, amelyből a folyóparti töltés felső sétányrészét újítjuk fel. A meglévő padokat, kandelábereket szükség szerint kijavítjuk, átfestjük, új szemeteskukákat helyezünk el. A Tiszára rendszeresen járó helybeli horgászok, természetjárók véleménye szerint a hét végén várható a látványos kérésznász, a tiszavirágzás beindulása, amelyre szívesen látunk minden érdeklődőt – mondta Újvári Zsombor.