2024. április 23., kedd
A CSOPORT

Bale gól nékül is a meccs embere

Wales döntetlen, Törökország vereség után folytatta az A csoport küzdelmeit az Eb-n, éppen ezért az egymás elleni találkozójuk sorsdöntő lehetett mindkét válogatott számára.

A kezdőket látva már számíthattunk arra, hogy ezen a meccsen a három pont megszerzése fontosabb lesz az együtteseknek, mint gól nélkül megúszni a kilencven percet. A csapatok sokáig nem találtak fogást egymáson: a törökök a labdabirtoklásra helyezték a hangsúlyt, a walesiek pedig villámgyors támadóikban bízva a kontrákban reménykedtek. Bár Yilmazék előtt több nagy lehetőség adódott, a 42. percben Bale zseniális kiugratása után Ramsey vette be Çakır kapuját. A fordulást követően még inkább fokozódott Törökország mezőnyfölénye, de ez egy cseppet sem zavarta meg Robert Page szövetségi kapitány gárdáját. A 61. minutumban Bale tizenegyest lőhetett, de a büntetőpontról még a kaput sem találta el. Az utolsó percekben a játékvezető négy sárga lapot is kiosztott, mert kisebb tömegjelenet alakult ki a törökök tizenhatoságban. A walesiek már az időt húzták, amikor ismét Bale akciózott, ezúttal az alapvonal mellett cselezett ki több védőt, s passzolt kiválóan a Robertsnek. A jobb hátvéd közelről gurított a hálóba, kialakítva ezzel a 2:0-s végeredményt.

Baku: Törökország–Wales 0:2 (0:1)
Olimpiai Stadion, vezette: Soares Dias (portugál). Gólszerzők: Ramsey a 42., Roberts a 96. percben.
Törökország: Çakır – Çelik, Ayhan, Söyüncü, Umut (Müldür, 73.) – Okay (Demiral, 46.) – Ünder (Kahveci, 83.), Tufan (Yazıcı, 46.), Çalhanoğlu, Karaman (Dervişoğlu, 75.) – Yilmaz. Szövetségi kapitány: Şenol Güneş.
Wales: Ward – Roberts, Mepham, Rodon, Davies – Joe Allen (Ampadu, 73.) – James (Williams, 94.), Morrell, Ramsey (Wilson, 85.), Bale – Moore. Szövetségi kapitány: Robert Page.