2024. március 29., péntek

Megölte és megette saját édesanyját

Alberto Sánchez Gómezt, egy spanyol huszonnyolc éves fiatalembert tizenöt év börtönbüntetésre ítélték, miután bebizonyosodott, hogy megölte és megette saját édesanyját – írja a 021.rs hírportál.
Gómezt még 2019-ben tartóztatták le, miután a rendőrség megtalálta a ház körül az édesanyja testrészeinek darabjait, amelyek közül többet műanyag dobozokba csomagolt az elkövető, jelenti a BBC.
A bíróság elvetette Gómez védekezését, miszerint a gyilkosság ideje alatt pszichotikus állapotban volt. A fiatalembernek tizenöt évet kell leülnie a gyilkosság miatt és további öt hónapot a test meggyalázása miatt. Emellett elrendelték, hogy 60 ezer eurós kárpótlást fizessen a testvérének.
A rendőrség még 2019 februárjában jutott be a kelet Madridban található lakóházba, miután a hatvan esztendős Maria Soledad Gómez egyik barátja aggódni kezdett érte. A per ideje alatt kiderült, hogy Sánchez, aki akkor huszonhat esztendős volt, egy veszekedést követően megfojtotta édesanyját.
Ezt követően feldarabolta a szerencsétlen asszony tetemét, és testének egyes részeit az elkövetkező két hétben megette, míg más részeit a kutyájának adta. A spanyol sajtó információi szerint a fiú már korábban is ismert volt a rendőrség előtt az édesanyja elleni erőszakoskodásai miatt. A bűncselekmény elkövetésekor ugyanakkor megszegte az anyja megközelítését tiltó rendelkezést.