2024. április 25., csütörtök

Az 5G felhasználóinak száma még az idén elérheti az 580 milliót

A svéd Ericsson vállalat szerdán nyilvánosságra hozta az 5G hálózat felhasználóinak számáról alkotott előrejelzéseit és kihangsúlyozta, hogy az idei év végéig ez a szám elérheti az 580 milliót – írja a 021.rs hírportál.
Ez nagy növekedést jelent a tavalyi évhez képest, amikor valamennyivel több mint 220 millió személyt állapítottak meg. Az Ericsson 3,6 milliárd felhasználót jósol 2026-ig. A számok tekintetében előreláthatólag Északkelet-Ázsia lesz az élen, beleértve Kínát is, de az utóbbi időben Észak-Amerika is megközelítette őket.
Az Ericsson vállalat jóslatai szerint 2026-ig Észak-Amerikában lesz a legtöbb 5G felhasználó globális szinten, vagyis mintegy 84 százalékuk fogja használni ezt a szolgáltatást.
Az öbölországokban 2026-ig a felhasználók mintegy 73 százaléka fog átterni erre a szolgáltatásra, míg Nyugat-Európában 69 százalékuk kezdi el használni az 5G hálózatot, derült ki a vállalat közleményéből.
Fredrik Jejdling, az Ericsson első embere a Reuters hírügynökségnek adott interjújában kihangsúlyozta, hogy az 5G hálózat korai hozzáférhetősége lehetővé tette Kína számára a könnyebb megvalósítást a világ más részeihez viszonyítva az elmúlt és az idei évben, de véleménye szerint a világ hamarosan beéri őket.
A tavalyi év végén mintegy hatmilliárd okostelefon felhasználót tartottak számon, az Ericsson előrelátásai szerint ez a szám 2026-ig elérheti a 7,7 milliárdot is.