2024. március 28., csütörtök

Meddig fog bűzölögni az adai szeméttelep?

A VMDK adai alapszervezete és a Néppárt helyi megbízott testületének közleménye

Az esti órákban Ada község lakosai már hónapok óta nem mehetnek ki saját otthonaikból levegőzni, nem szellőztethetnek, nem teregethetik ki a ruhákat a szeméttelepről eredő bűz és csípős füst miatt. Ennek kapcsán sajtóközleményt adott ki két párt: a Vajdasági Magyarok Demokratikus Közössége (VMDK) adai alapszervezete, és a Néppárt (Narodna Stranka) adai megbízott testülete. 

„Értesüléseink szerint már több ízben is lakossági panasz érkezett az illetékesekhez a helyi szeméttelepen uralkodó áldatlan állapotokra, különösen a néhány évre is visszanyúló, főleg a nyári hónapokban jelentkező „öngyulladásos” tűzesetek miatt. De úgy néz ki ez sem volt elegendő ahhoz, hogy a helyi SNS-VMSZ hatalmi felállás időben intézkedjenek a lakosság érdekében. 

A Vajdasági Magyarok Demokratikus Közössége (VMDK) adai alapszervezete és a Néppárt (Narodna Stranka) adai megbízott testülete értékelvén a helyi lakosság alapvető érdekeit felszólítják Ada Község elnökét Bilicki Zoltánt (SNS) és Milan Popovot a Standard KKV igazgatóját az azonnali intézkedésre! Fogjanak hozzá a szeméttelep szanálásához, a hulladék tárolásának megfelelő kezeléséhez és a bűz felszámolásához! Ne csak a Tisza parti luxusüdülő negyed közművesítésén fáradozzanak, hanem foglalkozzanak az összlakosságot érintő gondokkal is!" – áll többek között a közleményben.