2024. március 28., csütörtök

Az EXIT új fesztiválokat indít Kínában és Bulgáriában

Az Exit fesztivál együttműködést alakított ki a kínai Changsha városában található egyik klubbal, így az új esemény az EXIT Effinity elnevezést viseli majd. Az elkövetkező egy évben már programokat is rendezni fognak az eseményen belül. Bulgáriában is hasonlóan egy újabb fesztivált indít a szervezet Sunland elnevezéssel, Perla strandján – derült ki a fesztivál szervezőinek közleményéből, írja az N1 hírportál.

Kihangsúlyozták, hogy Changsha egyike azon ismert kínai kulturális városoknak, amelyek a világ felé nyitottak, de ugyanakkor az EXIT fesztivál ötletét is támogatták, hogy Kínában is indítsanak könnyűzenei eseményt.

A Fekete-tenger partján található Perla strandja pedig a háromnapos Sunland fesztiválnak fog teret adni július 29-e és 31-e között, az előadók listáját pedig hamarosan be is jelentik. A Sunland ezzel csatlakozik az EXIT többi fesztiváljához, mint a Sea Dance Montenegróban, a Sea Star Horvátországban, a No Sleep Szerbiában, a Revolution Romániában, és az F84 Bosznia-Hercegovinában.

Az amerikai kontinensen az EXIT már megkezdte együttműködését az elektronikus zene egyik vezető klubjával, a Miamiban található Space-szel. A június 20-ra tervezett nagy bulin a holland-szerb származású Satori is fellép majd.

Az EXIT fesztivált a Péterváradi várban július 8-a és 11-e között tartják meg, amelynek keretein belül fennállásának huszadik évfordulóját is megünneplik majd. Az eseményen többek között David Guetta, DJ Snake, Sabaton, Nina Kraviz, Paul Kalkbrenner és Tyga szórakoztatja majd a közönséget.