2024. március 29., péntek
XVI. LABDARÚGÓ-EURÓPA-BAJNOKSÁG

Majdnem bravúr az Eb-címvédő ellen

Kedden késő délután a telt házas budapesti Puskás Arénában debütált az idei Eb-n Magyarország nemzeti tizenegye. Marco Rossi legénysége a címvédő Portugáliát fogadta. Az első félidőben helyzetek mindkét oldalon adódtak, de a kapusok résen voltak. A legnagyobb lehetőségnél Gulácsi védett nagyot a magyar kapuban, Jota lövését hárította. A szünet előtt Ronaldo öt méterről rúgta fölé a labdát. A játék képe a fordulás után sem igazán változott: a magyarok fegyelmezetten védekeztek, a portugálok próbáltak rést találni a pajzson. Szalaiék főleg az ellentámadásokban reménykedtek. A szerencse a végén nem a magyarokkal volt: Guerreiro a 84. percben lőtt gólt, Ronaldo pedig tizenegyesből és akcióból tudott eredményes lenni. A kontinenstornán Magyarország fővárosában szurkolhat a legtöbb rajongó a helyszínen, a hangulat fantasztikus volt, és ha rövid időre is, de a meccs mindannyiunknak felidézte a járvány előtti időszakot.

Budapest: Magyarország–Portugália 0:3 (0:0)

Puskás Aréna, kb. 65 000 néző, vezette: Cüneyt Çakır (török). Gólszerző: Guerreiro a 84., Ronaldo (11-esből) a 87. és a 92. percben.

Magyarország: Gulácsi – Botka, Orbán, Szalai A. – Nagy – Lovrencsics, Kleinheisler (Sigér, 78.), Schäfer (Nego, 66.), Fiola (Varga, 88.) – Szalai Á., Sallai (Schön, 77.). Szövetségi kapitány: Marco Rossi.

Portugália: Patrício – Semedo, Rúben Dias, Pepe, Guerreiro – Danilo, Carvalho (Sanches, 81.), Fernandes (Moutinho, 89.) – Ronaldo, Jota (Silva A., 81.), Silva B. (Silva R.). Szövetségi kapitány: Fernando Santos.