2024. április 25., csütörtök

Neu: Az EU nem szeretné tagjai sorában látni a Balkán országait

Alexander Neu, a Bundestag képviselője beszélgetést folytatott Aleksandar Vulin belügyminiszterrel, melynek során kijelentette, hogy az Európai Unió nem szeretné teljes jogú tagjai közt tudni a Balkán országait, különösen nem Szerbiát, és Brüsszel politikája nem őszinte Belgráddal szemben – írja az N1 hírportál.

Kihangsúlyozta, hogy lehetetlen megmagyarázni hogyan lehetséges az, hogy Berlin és Brüsszel számára Koszovó egy államot jelent, ugyanakkor nyilvánosan eldöntik, hogy Pristina mit fogadhat el és mit nem a Belgráddal folytatott párbeszéd során.

A belügyminiszter köszönetet mondott Neunak a nemzetközi jog szigorú tiszteletben tartásáért és hogy nyíltan beszélt Szerbia igazáról és a határon kívül élő polgárainak nehéz helyzetéről.

Az a mód, ahogy a nemzetközi jogot képviseli a Bundestagban minden elismerést és tiszteletet megérdemel. Az Ön bátorsága és kompromisszumot nem ismerő magatartása példaértékű lehet sok szerb politikus számára is. Képviselni Szerbiát egy Németországban teljesen berögződött elvvel szemben, miszerint a szerbek negatívok, minden elismerést megérdemel – mondta Vulin a videómegbeszélésen.

Neu a Bundestag baloldalának aktív képviselője 2013. óta, valamint a védelmi tanács és a külügyi tanács tagja is egyben.