2024. április 19., péntek
SZÚNYOGIRTÁS

Zentán és Magyarkanizsán is permeteznek a napokban

Zenta Község Önkormányzata értesíti a polgárokat, hogy június 15-e és 20-a  között kerül sor a szárazföldi és légi szúnyogirtásra az esti órákban (18 és 21 óra között). Az újvidéki Ciklonizacija közvállalat pedig ugyanezeken a napokon Törökkanizsa község területén végzi el ezt a folyamatot. Az irtást az említett községek lakott területein és a Tisza-parton végzik.

Felhívják a község méhészeinek figyelmét, hogy a permet veszélyes a méhekre nézve, ezért tegyék meg a szükséges óvintézkedéseket!
A Мagyarkanizsai Községi Közigazgatási Hivatal Felügyelőségi főosztálya arról értesíti a polgárokat, hogy a szúnyogirtására június 14. és 21. között kerül sor, az esti órákban (18  és 21 között). Az irtást lambda-cihalotrina és deltametrina hatóanyagú szerekkel végzik a Tisza menti erdősávban, valamint Horgos, Martonos, Magyarkanizsa és Adorján települések peremén.

Amennyiben a fenn említett időszakban az időjárási körülmények nem lesznek megfelelőek a repülőgépek munkájához, a permetezés időpontját Zentán és Magyarkanizsán is elhalasztják.