2024. március 29., péntek

A kórház lassan visszatér a rendes munkarendhez

A koronavírus okozta járványhelyzet javulásával a Szabadkai Közkórház megkezdte a visszatérést a megszokott munkarendhez. A Subotica TV-nek adott nyilatkozatában dr. Gordana Krtinić, a kórház járványügyi szakembere elmondta, hogy az utóbbi időben folyamatosan csökken a vizsgálatra jelentkezők száma, és ezzel együtt az új koronavírusos esetek száma is. Az epidemiológus stabilnak ítélte a járványhelyzetet.
Az epidemiológiai szituáció javulásával lehetővé vált a kórház egyes számú Covid-részlegének, csakúgy mint a koronavírusos megbetegedetteknek kialakított intenzív részlegének bezárása. Ezzel egyidőben a sürgősségi osztály visszakerült az eredeti helyére. Az elkövetkező időszakban az úgynevezett „vörös zónában” marad a fertőző osztály és a tüdőosztály, ahova átszállították a lélegeztető gépeket is.
A „zöld zónában” a kapacitások függvényében elkezdődhetnek a rendes vizsgálatok.
A kórház illetékese a javuló helyzet ellenére óvatosságra inti a polgárokat, ugyanakkor a védőoltások felvételének fontosságára is felhívta a figyelmet.
A Szabadkai Közkórházban a tervek szerint akkor tér vissza a rendes munkarend, ha egyetlen koronavírusos beteg sem szorul kórházi segítségre.