2024. április 24., szerda
NŐI LABDARÚGÁS – MAGYARKANIZSA

Sikerült a bennmaradás

Június 9-én, az utánpótláscsapat utolsó bajnokijával hivatalosan is véget ért az idény a magyarkanizsai női labdarúgóklubban. A 2010-ben alapított klub a 2020/2021-es szezont újoncként kezdte el a Szuperligában, és a csapattal szembeni alapelvárás a biztos bennmaradás volt, amit a lányok teljesítettek is. A kék-fehér együttes a tízcsapatos élvonalban az alapszakaszt a jónak mondható 5. helyen zárta, így a gárda a pontvadászatot az alsóházi rájátszásban fejezte be, ahol a Tisza-partiak mérlege három győzelem és három vereség volt, ami végül is a 6. helyhez volt elég. Vajda Fangyó tanítványai a bajnokság első felében több bravúros eredményt is produkáltak: a harmadik játéknapon úgy tudtak nyerni a Crvena zvezda otthonában, hogy ellenfelük a 40. percben már 3:0-ra vezetett, majd egy héttel később a legrégebbi szerb női fociklub, a zimonyi Sloga vendégeként is hátrányból felállva tudtak pontot szerezni. Emlékezetes volt a kék-fehérek számára a Požarevac elleni hazai bajnoki is, amelyen a vendégcsapat egészen a 80. percig vezetett, a magyarkanizsaiak azonban nem adták fel, és a végén 3:2-es győzelmet ünnepelhettek.

Persze, az újonc gárdának voltak gyengébb periódusai is, az őszi szezon hajrájában ugyanis a kék mezesek sorozatban háromszor is kikaptak hazai pályán, ám a bennmaradásuk ennek ellenére sem forgott veszélyben. A TSC Magyarkanizsa legjobb góllövőjének a szerb válogatott Trbojević Ivana bizonyult, aki 11 gólt szerzett a bajnokságban, míg Kecman Mina tízszer, a futsalválogatottban bemutatkozó Knežević Milana pedig kilencszer vette be az ellenfelek kapuját.
Az őszi idény folyamán a csapat több játékosa is jubilált, Balázs Bettina a Crvena zvezda–TSC, Sóti Réka a TSC–Požarevac, Körmöczi Csilla pedig a Zemun–TSC összecsapáson játszotta a 100. bajnoki mérkőzését a klub színeiben. Az említett labdarúgókon kívül Kovács Izabella is hamarosan beléphet a „százasok klubjába”, a jelenleg 96 bajnokinál tartó játékos a következőképpen értékelte a magyarkanizsaiak elmúlt idényét: „Csapattársaimmal a felkészülés kezdete óta nagyon sokat dolgoztunk azért, hogy sikeres idényt zárhassunk. Első szuperligás szezonunkban a középmezőnyben végeztünk, ami mindenképpen jó eredménynek számít. Szerettük volna bebizonyítani, hogy helyünk van az élvonalban, és ezt sikerült is elérni, annak ellenére, hogy nagyon nehéz dolgunk volt a nagyobb városok csapatai ellen. Büszke vagyok a lányok teljesítményére, és örülök annak is, hogy a csapatból mindenki igyekezett a tudása legjavát nyújtani” – mondta Izabella, aki egyébként nyolc éve bíráskodással is foglalkozik.

A 2020/2021-es pontvadászatban jól teljesített a Tisza menti klub utánpótláscsapata is, az U15-ös együttes ugyanis 91:61-es gólaránnyal az 5. helyet szerezte meg a Fejlesztési Liga északi csoportjában. A Csizmár Zsolt és Sćepanović Radomir által irányított gárda mérlege tizenöt győzelem, egy döntetlen és nyolc vereség volt.