2024. április 20., szombat

Körbetáncolja a Földet a Góbi Rita Társulat

Az újvidéki születésű művész produkciója online látható

Az univerzum nagyságát és a magányosan létező egyén folyamatos útkeresését tematizálja a Góbi Rita Társulat legújabb produkciója, melyet június 19-én mutatnak be az online térben.

A Sziget a tánc és a képzőművészet határán mozgó összművészeti produkció, egymás után játszott, de mégis egységet alkotó táncmonológok láncolata. A darabban megjelenő két szigetet kikerülhetetlenül árasztja el az életet adó Nap, ám furcsa kettősségként ezt csupán az óceánpartot őrző mozgó szobrok érzékelhetik.

Ezek a félig élő alakok a mágneses vonzódásnak köszönhetően kerülnek egyre közelebb egymáshoz, mígnem elérik titkos vágyukat, a másikhoz való kapcsolódást. Az abszurd térbe helyezett performance az elszigetelődés és a magány témáján túl arra is igyekszik választ találni, hogy a testek – szigetek és emberek – mennyire vannak kiszolgáltatva a fizika törvényeinek, saját akaratuk miként befolyásolja a társas kapcsolataikat.

A nagyobb hatás kedvéért az online előadásban virtuális kamera pásztázza a teret, amely összhangban mozog azzal a 3D-s padlóvetítéssel, amely mozgásba hozza a földet és a vizet: kitüremkedések, emelkedések és süllyedések, szétcsúszások és a Nap mindent felszárító ereje határozza meg az előadás ritmusát és látványvilágát. Jegyek az online produkcióra a jegy.hu oldalon igényelhetők.