2024. április 25., csütörtök

Egy szerb állampolgár életét vesztette az USA-ban

A Missouri állambeli Meramec folyón történő motorcsónakozás közben, Fenton városa közelében tragikus balesetben tegnap életét vesztette egy szerbiai állampolgár, Miloš Marjanović (34) – írja a B92 hírportál.

A szerencsétlenség akkor történt, amikor a motorcsónak, amelyben Marjanovićon kívül még öt chicagói lakhellyel rendelkező szerb állampolgár tartózkodott, a folyó sekélyebb részén egy kőnek ütközött. Ezt követően mindegyik utas kirepült a csónakból, Marjanović pedig a helyszínen meghalt. A többi utast azonnal kórházba szállították.

A sérültek közül kettőt időközben hazaengedtek, míg három személyt még mindig bent tartanak, akik közül az egyik szerbiai bevándorló súlyos állapotban az intenzív osztályon fekszik. A leskováci származású Miloš Marjanović Brookfieldben, Chicago egyik külvárosában élt, ahol egy kamion szervízben dolgozott.

A Serbian Times híroldal értesülései szerint Chicagóban él Marjanović édestestvére, akit felszólítottak a holttest elszállítására. A szerencsétlenül járt utasok között két fiatal leskováci származású, egyikük niši, egy belgrádi, a lány pedig Vrnjačka Banjából érkezett.

A folyón az utasok gyorsan vezettek a sötétben, egy sekélyesebb részen pedig egy kőnek ütköztek, amelyet követően kirepültek a csónakból – jelentette ki Bill Modrošić, a tűzoltók vezetője.

A nevezett híroldal követni fogja az eseményeket, az információk szerint pedig adománygyűjtésre is sor kerül majd az elhunyt Marjanović családjának megsegítésére, valamint a súlyosan sérült fiatalnak is.