2024. április 20., szombat

Bácskertesre került a Magvető nyereményjátékának fődíja

Telt ház előtt zajlott pénteken este a Magyar Szó és a Magvető idei élőújságja, amelyet egy év kihagyás után újra a kúlai Népkör Magyar Művelődési Központban tartottunk meg. Az est keretében megejtettük a Magvető idei nyereményjátékának sorsolását.

A főnyereményt, az adai Agromerkur által felajánlott, 1560 euró értékű talajlazítót Jánosi Teréz bácskertesi (kupuszinai) olvasónkhoz került. A második díjat, az adai Termometal vállalat Sunce rendsodróját (ára 76 464 dinár) Varga Zoltán temerini olvasó nyerte, a Romel cég fűnyíróját Cérna Szilveszter (Magyarkanizsa), a szabadkai Intercom benzines kultivátorát Koleszár Ferenc (Újvidék), motoros fűnyíróját pedig Simon Bonifárt Anna (Óbecse). A Bioalternatíva cég 5 darab, egyenként 5000 dináros ajándékcsomagját Ozsvár Mária (Adorján), Kacsicska Magdolna (Péterréve), Dobai János (Torda), Horvát Zoltán (Óbecse) és Sági Vince (Óbecse) kapja.

A jó hangulatú est keretében jelen voltak napilapunk képviselői: Varjú Márta, a Magyar Szó főszerkesztője, Varga Attila, a Magvető szerkesztője, továbbá a meghívott vendégek: Fremond Árpád köztársasági képviselő, valamint Ótott Róbert tartományi mezőgazdasági titkárhelyettes.

A rendezvényen szó volt a Magyar Szó tavalyi kiadványairól: Mihályi Katalin szerkesztő a Mi a magyar most Vajdaságban?, Kabók Erika, a Hétvége melléklet szerkesztője Lovas Ildikó könyvét – A város lelke, avagy identitásjelek – mutatta be, Fodor István nyugalmazott újságíró pedig a Zúgtak a harangok kötetet méltatta.

A műsor zenei részében felléptek a Népkör MMK táncosai, a Szólj, síp, szólj! népzenei vetékedő kúlai résztvevői, valamint a temerini Tinifesztivál második helyezettje. A Magyarzó Pistike, akit Molnár Zoltán színművész személyesít meg, ezúttal is hatalmas sikert aratott a közönség soraiban.

A Magyar Szó csapata szinte minden évben ellátogat a kúlaiakhoz, akik szívesen jönnek el az élőújságokra, a legtöbben rendszeresen olvassák is a vajdaságiak egyetlen magyar napilapját.

Kocsis István az építészetben dolgozott, és soha nem volt ideje újságot olvasni, de amióta nyugdíjba vonult, igyekszik „pótolni” a lemaradást: −A vasárnapi ebéd után nálam már bevált szokás, hogy egész délután olvasom a lapot. Lehet, furcsán hangzik, de hátulról kezdem, és lassan haladok az eleje felé. Kiolvasom az egész hétvégi számot. Ugyanez a helyzet a Tarka Világ és a Magvető mellékletekkel is – mondta.

Telt ház előtt zajlott a Magyar Szó élőújsága (Fotó: Gergely Árpád)

Telt ház előtt zajlott a Magyar Szó élőújsága (Fotó: Gergely Árpád)

Vojcsina Jolán a férjével rendszeresen vásárolja a csütörtöki és a vasárnapi számot. A Tarka Világ mellékletet teljesen kiolvassák, a vasárnapi újságból pedig szemezgetnek: − Szerintem nagyon sok érdekes írás van a lapban, sokat fejlődött az utóbbi időben. A legjobban az tetszik, hogy újabban több cikk megjelenik Kúláról, az itteni emberek életéről, ezeket mind elolvassuk – fogalmazott Jolán.

A Fenyvesi családban is rendszeresen olvassák a Magyar Szót. Fenyvesi Jung Mária elmondta, elsősorban a művelődési oldalt és a híreket olvassa, a férje inkább a vasárnapi számot, a lányuk pedig a Tarka Világ mellékletet kedveli: − Először a kulturális oldalt nézem át, a férjem pedig az egész újságot átlapozza. Az utóbbi években érezhetően javult a lap, jó cikkek és fotók jelennek meg.