2024. április 19., péntek

Begaszentgyörgy községben is választottak a polgárok

Begaszentgyörgy községben június 13-án tartották meg a helyi közösségi választásokat. A részvételi arány községi szinten 38 százalék volt. Tamásfalván, Udvarnokon és Tordán, 50 százalékon felüli volt a részvételi arány, míg Magyarittabén ez csupán 28 százalék volt.

Dobai János, Torda Helyi Közösség eddigi tanácselnöke elmondta, hogy az általuk indított jelöltek mindenhol teljes sikert értek el, egyedül Tamásfalván nem jutott be egy jelöltjük sem az új helyi közösség tanácsába.

– A részvétellel meg vagyunk elégedve. A várakozásokon felül voltak a számok. Ez is azt bizonyítja, hogy a polgárokat igen is érdekli, hogy helyi közösségi szinten mi történik – mondta el megkeresésünkre Dobai.

A tordai helyi közösségbe a következő jelöltek kerültek be: Dobai János, Dvorák Ede, Kiss Kornélia, Barna Edvin, Detki Vendel, Németh Tibor, Sági Kukli Krisztina, Kovács István, Pósa Nándor.

Kerekes József, a magyarittabéi helyi közösség eddigi tanácselnöke elmondta, hogy összesen 286 személy vett részt a választásokon.

– Elégedettek vagyunk az eredménnyel, mert a négy évvel ezelőtti tanácsválasztáson alig 180 szavazatot kapott az első jelöltünk – nyilatkozta megkeresésünkre Kerekes.

Magyarittabé 7 tagú tanácsába a következő jelöltek jutottak be: Kerekes József, Patai Attila, Horvát Éva, Kucora Ottó, Buka Katalin, Zima Zoltán, Zima Attila.