2024. április 19., péntek

Vége Eriksen karrierjének?

A tegnapi Dánia-Finnország labdarúgó mérkőzésen első félideje vége előtt összesett és újraélesztett Christian Eriksenről az este folyamán megkönnybbülésre okot adható hírek érkeztek, ugyanis kiderült, hogy a dán labdarúgó már jobban érzi magát, viszont a jelek szerint soha többé nem léphet pályára, főleg nem az olasz Inter csapatában – írja a Daily Mail híroldal.

Dr. Scott Murray vezető kardiológus elmondta, hogy Olaszországban olyan törvény van életben, mely szerint egy játékos nem folytathatja profi karrierjét, miután szívrohama volt, de még mindig nincs pontos információ arról, hogy a dán klasszis miért esett össze.

– Valószínűleg véget ért a karrierje. Az olaszok ugyanis bármilyen sportolót eltiltanak a profi karrierjétől, amennyiben szívrendellenességet tapasztalnak nála, ez a törvényben is benne van – mondta Murray.

– Már hosszú ideje, több mint 20 éve így megy ez Olaszországban, s ennek köszönhetően három százalékról egy százalékra csökkentették a sportolók elhalálozását, amelyet szívrendellenesség okoz – tette hozzá a szakember.

Az angol hírportál szerint Eriksen szíve öt percre leállt, így jelenleg is tartanak attól, hogy hosszú távon milyen következményei lesznek ennek.

Az orvos azt is elárulta, az Internél nagyon profi szakemberek dolgoznak, ezért meglepő, hogy még ők sem tudták kimutatni a lehetséges szívproblémákat a játékosnál. Kihangsúlyozta, hogy amennyiben a dán labdarúgó visszavonul, az esete példaértékűnek fog számítani.