2024. április 20., szombat

Eriksennek dedikálta gólját Lukaku

A belga válogatott a papírformának megfelelően könnyedén legyőzte Oroszországot a B csoport első fordulójában. A találkozót eredeti időpontjában rendezték meg a szentpétervári Kresztovszkij Stadionban azt követően, hogy a késő délutáni meccsen a dán–finn párharcon a pályán összeesett Christian Eriksen dán válogatott, az Inter labdarúgója. A rettegés percei után jó hírek érkeztek a helyszínről, végül pedig minden meccset befejeztek. A belgák a 2016-os évhez hasonlóan ezúttal is topfavoritként vágtak neki a kontinensviadalnak, esélyességüket pedig hamar igazolták is. A tizedik percben a belgák erőcsatára, Lukaku helyezkedett kiválóan, egy orosz védelmi hiba után pedig fordulásból gurított a jobb alsóba. A támadó gólját klubbeli csapattársának, Eriksennek ajánlotta, a kamerákon keresztül annyit üzent a kórházban gyengélkedő társának, hogy maradjon erős, nagyon szereti őt. Az első félidőben Castagne sérülés miatt idő előtt elhagyta a pályát, a helyére érkező Meunier pedig a 34. percben duplázta Belgium előnyét. Az i-re a pontot a belgák óriása, Lukaku tette fel második találatával: a 88. minutumban egy remek kiugratás után ajtó-ablak szituációban nem hibázott a csatár, ezzel beállította a 3:0-s végeredményt.

Roberto Martínez fiai mindkét félidőben jobban játszottak Oroszországnál. Csercseszov csak reménykedhet abban, hogy a belgák bizonyultak túl erősnek, mert Dzjubáék ezzel a teljesítménnyel biztosan nem számíthatnak túl sok jóra ebben a kvartettben. Az oroszok kilencven perc alatt mindössze egy kaput eltaláló lövést produkáltak…

Szentpétervár: Belgium–Oroszország 3:0 (2:0)

Kresztovszkij Stadion, vezette: Lahoz (spanyol). Gólszerzők: Lukaku a 10. és a 88., Meunier a 34. percben.

Belgium: Courtois – Alderweireld, Boyata, Verthongen – Hazard, Tielemans, Dendocker, Castagne (Meunier, 27.) – Carrasco, Lukaku, Mertens. Szövetségi kapitány: Roberto Martínez.

Oroszország: Sunyin – Mário Fernandes, Szemjonov, Dzsikija, Zsirkov (Karavajev, 43.) – Barinov (Divejev, 46.), Ozdojev – Zobniny (Muhin, 63.), Golovin, Kuzjajev (Cserisev, 30., Mirancsuk, 63.), Dzjuba. Szövetségi kapitány: Sztanyiszlav Csercseszov.