2024. április 19., péntek

Bajnoki cím után magasabb rangfokozat

Az adai Halász József felnőttcsapata megnyerte az I. liga északi csoportját, és ismét feljutott a Szuper B Ligába

Az adai Halász József Női Kézilabdaklub felnőttcsapata megszerezte a bajnoki címet az I. liga északi csoportjában, ahol június 6-án játszották le az utolsó forduló mérkőzéseit az egyesületek. Az adai csapat a bajnoki idényben húsz mérkőzést játszott, ebből tizenkilencet megnyert, és mindössze egyet veszített el. A csapat végig magabiztosan vezetett a bajnokságban, amelyben 38 pontot gyűjtött, 6 ponttal megelőzve a második helyezett torontálvásárhelyi Spartacust, illetve a harmadik Rumát. Az adai játékosok a bajnokságban 638 gólt dobtak és 400-at kaptak. A liga tíz legeredményesebb góllövője között három adai kézilabdázó is szerepel: Fajka Éva a második 141 találattal, Jelena Ardala az ötödik 108 góllal, Király Ágnes a nyolcadik 102 találattal. Bojana Vučetićet ötször választották meg a mérkőzés legjobbjának, ezzel a harmadik helyen szerepel a liga tízes listáján. Fajka ötödik ugyanezen a listán.

A csapat a bajnoki cím megszerzésével 2017 után újra kiharcolta a feljutást a Szuper B Ligába. Urbán Mónika klubelnök elmondta, hogy a járványhelyzet okozta gondok ellenére jól játszott és sikeresen zárta az idényt a felnőttcsapat: „Már nagyon várjuk, hogy a következő idényt a Szuper B Ligában folytassuk. Új igazolásokkal tervezzük erősíteni a csapatot, amelynél egy-két új játékosra számítunk. Ez egy összeszokott gárda, s néhány új emberrel a középmezőnyben végezhetünk.”

Az adai kézilabdázók Viktor Felbab edző vezetésével harcolták ki a bajnoki címet és a feljutást. Az edző elmondta, elégedett a lányok teljesítményével, és büszke, hogy a csapat tagja lehet. Az idényt értékelve elmondta, nem tekintették magukat favoritnak, de a felkészülési meccseken mutatottak alapján a csapattól elvárható volt, hogy megnyeri a bajnokságot: „Az őszi idényben mindössze négy mérkőzést játszottunk, ezért gondot jelent a játék hiánya. Januárban folytattuk a felkészülést, néhány napot eltöltöttünk Magyarkanizsán, ami nagyon jót tett a csapatnak. Februárban folytatódott az idény, amely során 16 mérkőzést játszottunk le, ez viszont sok volt. Egyetlen vereségünk volt, az utolsó fordulóban veszítettünk Rumán, ahol már leengedett a csapat. Gratulálok a lányoknak az edzésekért, a hozzáállásért, harcosságért és az akarásért” – közölte Felbab, hozzátéve, a kvalitásuk alapján a játékosok és Ada is megérdemli, hogy magasabb rangfokozatban szerepeljen a csapat.

Király Ágnes csapatkapitány szerint nehéz volt a bajnokság, mert a járványhelyzet miatt kezdetben sok meccset elhalasztottak, és alig játszottak, a végére viszont nagyon sűrű lett a program. Az utolsó három fordulót már tét nélkül játszották, mert akkorra már bebiztosították a bajnoki címet, ezért az utolsó fordulóban elszenvedett vereséget is a motiválatlansággal magyarázta: „Örülünk, és büszkék vagyunk a bajnoki címre. Nem volt egy nehéz szezon, mert az összeállítást nézve a legjobb csapat vagyunk a ligában, ez már elejétől nyilvánvaló volt. Egy-két meccstől eltekintve az összes többi szinte edzőmérkőzésnek számított. A játékosok csak azt adták ki magukból, amit kellett, a legtöbb meccsen óriási különbségekkel nyertünk. Sajnos, nem olyan erős az I. liga, nekünk magasabb rangfokozatban kellett volna játszani, de most eljutottunk oda. A következő idényben meglátjuk, mennyivel lesz nehezebb.”

A bajnokcsapat: Király Ágnes, Rákos Zsuzsa, Fajka Éva, Balázs Csenge, Bojana Vučetić, Jovana Mrkšić, Zaj Rebeka, Kristina Aksin, Маја Đurković, Jelena Ardala, Szűgyi Csenge, Valentina Beodranski, Vacsik Petra, Surányi Anna, Milica Telečki, Kozma Tamara, Una Stevanović, Bónis Leona, Neda Karanjac, Zombori Diana, valamint Viktor Felbab és Öreg Ildikó edző.