2021. július 25., vasárnap

A Volkswagen és az Audi több millió vásárlójának adatait lopták el hackerek

Az USA-ban több mint hárommillió, míg Kanadában több tízezer vásárló adatlopás áldozatává vált, amelyet a Volkswagen csoport egyik külső partnerének rendszerének meghackelésével szereztek meg – írja a 021.rs hírportál.

A Volkswagen csoport a hétvégén megerősítette, hogy az egyik USA-ban található partnerük, amely összegyűjtötte a vásárlók adatait, hogy azt reklám célokra és online eladásra használhassa fel, hacker támadás áldozatává vált, amelynek során az anonim hackerek több mint 3,3 millió személy adatait lopták el.

Az adatok között találhatóak a nevek, a telefonszámok, címek, e-mail elérhetőségek, de egyes esetekben még a gépkocsik alvázszámai is, valamint a vezetői jogosítványok és a szociális biztosító számokat is megszerezték, amelyek az USA-ban fontos adatoknak számítanak.

Az ellopott adatok a Volkswagen és az Audi gépkocsik vásárlóit érintik, valamint azokat is, akik kapcsolatba léptek ezekkel a vállalatokkal az esetleges vásárlás miatt. A Volkswagen már felkeresett mintegy 90 ezer vásárlót, akiket érint az ügy, és ingyenes segítséget kínált fel nekik a védelemben.

Az adatlopásra 2019 augusztusa és 2021 májusa között került sor.