2024. március 29., péntek

Nagy drogfogás Vajdaságban

A Belügyminisztérium, a Bűnügyi Rendőrség Igazgatóságának tagjai a Biztonsági Információs Ügynökséggel, a zombori és az újvidéki rendőrséggel, valamint Csendőrséggel együttműködve mintegy 20 kilogramm amfetamint, 10 kilogramm marihuánát, két liter amfetaminolajat és kilenc kilogramm kábítószert foglaltak le, három polgárt pedig letartóztattak.

A verbászi D. K. (1982), a bácsföldvári A. Š. (1990) és a szintén bácsföldvári O. V. (1975) esetében fennáll a gyanú, hogy engedély nélkül előállítottak és terjesztettek kábítószert.

Az A. Š. által vezetett Peugeot típusú gépjármű átvizsgálása során a rendőrség mintegy 11,5 kilogramm kábítószerre bukkant.

Egy másik járműben, amelyet O. V. vezetett, mintegy két kilogramm speedet, körülbelül egy kilogramm marihuánát és mintegy öt kilogramm, a kábítószer mennyiségének növelésére alkalmas anyagot találtak.

O. V. bácsföldvári házának átkutatása során a rendőrség körülbelül 6,5 kilogramm speedet, mintegy kilenc kilogramm marihuánát, két liter amfetaminolajat, négy kilogramm, a kábítószer mennyiségének növelésére alkalmas anyagot, valamint öt liter metil-alkoholt is talált.

A letartóztatottakat 48 órás vizsgálati fogságban tartják, az ügyről a zombori illetékes bíróság dönt.