2024. április 23., kedd

Brnabić: A nagybecskereki tiltakozások „őrült mozgalmak“

Ana Brnabić kormányfő kijelentette, hogy a nagybecskereki tüntetések a kínai LingLong gumigyárral szemben egy „őrült mozgalom“ eredménye, mivel a város szép jövő elé néz – írja a 021.rs hírportál.

– Egyre több őrült mozgalom van, melyek során a Szerbiába érkező beruházások ellen tüntetnek. A kínai beruházók többé már nem jelentenek piszkos technológiát, hanem korszerűeket. Annak érdekében, hogy ezt mielőbb megvalósítsuk, sietünk kiépíteni a Belgrád-Nagybecskerek utat – mondta Brnabić a Prva televíziónak nyilatkozva.

A kormányfő véleménye szerint egyeseknek nem fontos, hogy ki a beruházó, egyedül csak az, hogy tüntethessen.

– Tiltakoznak a hazai befektetők ellen, a Néppárt a Milenium csapat ellen tüntet Vranjska banján, amely akkor működött, amikor ők voltak hatalmon és mindent tönkretettek – jelentette ki Brnabić.

Aleksandar Vučić elnök is reagált a nagybecskereki tüntetésekre, amelyek szerinte önzőek, mivel a közép-bánáti város polgárainak megakadályozzák a normális életet.

– Nagyon kellemetlen a számomra, ugyanis nyomást helyeznek a beruházókra, akik mintegy 850 millió eurót fektetnek be az országba és ebből fog élni egész Közép-Bánát, nemcsak Nagybecskerek – mondta az elnök.

Néhány száz aktivista és az ellenzéki pártok szimpatizánsai tegnap tüntettek a LingLong vállalat nagybecskereki telephelyének építkezései előtt. Elsősorban a várható környezetszennyezés és a nem megfelelő építési engedélyek ellen tiltakoztak.