2024. április 19., péntek

Pásztor: Jövő ilyentájt már csak jó fél óra kell vasúton Szabadkától Szegedig!

Aláírták ma a Szabadka-Horgos vasútvonal rekonstrukciójáról szóló szerződést, melyet a szerb kormány részéről Tomislav Momirović építési, közlekedési és infrastruktúraügyi miniszter, Nebojša Šurlan, a Szerbiai Vasúti Infrastruktúra vállalat vezetője, valamint a kivitelezést vállaló cég képviselője látott el kézjegyével.

Pásztor István a vajdasági magyarság szempontjából igen jelentős és örömteli eseményként értékelte ezt a lépést.

,,Nem túlzás, negyed évszázadnyi munkát, ragaszkodást és meggyőződést raktunk bele abba, hogy ma végre aláírásra kerülhessen a Szabadka - Szeged vasútvonalnak a Szabadkától országhatárig terjedő szakaszának felújítását célzó kivitelezési szerződés! Sokszor tűnt lehetetlen vállalásnak, de sose adtuk fel, ezért sikerülhetett!" – írja Facebook posztjában a vajdasági magyar Szövetség vezetője. Mint írja, a szerződés értéke 10,277 miliárd dinár vagyis 87,6 milió euró, a munkálatok határideje 14 hónap, az előkészítő munkálatok pár nap múlva kezdődnek.

Még egy olyan fontos, mindannyiunk életminőségét javító sikeresen záruló ügy, amihez oly régen nekifogtunk, reménytelen, lehetetlen álomnak tűnt. A kitartás és a meggyőződés csodákra képes!

Köszönöm mindazoknak a partnerségét, akik nélkül mindez nem lett volna lehetséges. Mindannyijukat fel sem tudom sorolni, de kiemelkedő szerepet játszottak prof. dr. Somogyi Sándor és a keszthelyi Georgikon tanárainak csoportja a kilencvenes évek második feléből, prof. dr. Nagy Imre, akkor még Békéscsabáról, megboldogult prof. dr. Horváth Gyula a pécsi RKK vezetője, Milan Vučenić, Kern Imre, Dragan Soro, Juhász Bálint, Anita Dimoszki és még oly sokan." – írja Pásztor István.