2024. április 20., szombat

Topolya kisvitéze

Jovičić Jelena óvodás sikere

A Vitez belgrádi gyermeklap tavaszi fesztiválja Szerbia legnagyobb gyermekrendezvénye. Az esemény szervezője a 2001 óta megjelenő, gyermekeknek szóló irodalmi folyóirat. A fesztivált minden év májusában tartják, sajnos az idén elmaradt, de a pályázatot meghirdették, és online megtartották, majd díjazták a legjobb irodalmi műveket, interpretációkat, kreatív gyermekalkotókat. A pályázatra a különböző kategóriákban több mint négyezren jelentkeztek.
A fesztiválon elismerő oklevelet kapnak ismert költők, színészek is, akik életművében fontos szerepet játszanak a gyermekek, így többek között Matija Bećković, Dobrica Erić, Raša Popov, Milovan Vitezović, Minja Subota is részesült már ebben az elismerésben.

Idén elismerő oklevelet kapott a legfiatalabb kategóriában, a 3–5 éves gyerekek között, a topolyai Bambi Iskoláskor Előtti Intézmény Kolibri óvodájába, Rác Rózsa Verona óvónő csoportjába járó Jovičić Jelena is.
A kislány másfél perces videóanyaggal pályázott (30 másodperces személyes bemutatkozás és 1 perc előadás), amely elnyerte a héttagú zsűri tetszését. Jelena személyes bemutatkozása, és az előadott vers sajátos, gyermeki interpretáción keresztül mutatja be a számára fontos dolgokat, amelyek kitöltik mindennapjait, és értéket jelentenek a számára.