2024. április 19., péntek

Határon átívelő testnevelési óra Adán

A MNT jóvoltából az adai diákok is bekapcsolódtak az anyaországi DigitalTesiLIVE! rendezvénybe

Az adai Cseh Károly Általános Iskola 16 diákja tegnap bekapcsolódott az anyaországi Digitális Jólét Program gondozásában életre hívott DigitalTesiLIVE! rendezvénybe, amelynek keretében online testnevelési órákat rendeztek több magyarországi helyszínen. A kosárlabdát, kézilabdát és labdarúgást oktató és népszerűsítő tanórákon a Magyar Nemzeti Tanács közreműködésével Vajdaságból részt vett az adai Cseh Károly Általános Iskola mellett még a bezdáni Testvériség-Egység Általános Iskola és a topolyai Csáki Lajos Általános Iskola. A Cseh Károly iskola diákjai, 8-8 lány és fiú az adai sportcsarnokban Kiss Sándor testnevelő tanár és Világos Kornél informatikus szaktanár közreműködésével kapcsolódtak be a Győrből közvetített, kézilabda tárgyú online testnevelési órába. Maksó Éva iskolaigazgató elmondta, hogy nagyon örülnek, és nagy megtiszteltetésnek tartják, hogy az MNT-n keresztül délvidéki iskolaként bekerülhettek a projektumba.

– Nagyon fontos, hogy a határokat átívelő, légiessé tevő digitális programban mi részt vehetünk. Egyrészt a mozgást tudjuk így népszerűsíteni és fejleszteni a gyerekeknél, másrészt az összetartozás érzésének megerősítése nagyon fontos, harmadrészt az iskolának is lényeges, hogy egy innovatív digitális programba bekapcsolódhatunk – nyilatkozta Maksó Éva.

Az online órán részt vevő adai diákok és tanárok az iskola és az önkormányzat vezetőivel

Az online órán részt vevő adai diákok és tanárok az iskola és az önkormányzat vezetőivel

Ada község önkormányzatának képviseletében megtekintette az online testnevelésórát Tóbiás József, a községi képviselő-testület elnöke, aki fontosnak tartotta, hogy az adai gyerekek részt vegyenek ebben a projektumban.
– Ezzel szeretnénk felhívni a figyelmet a testnevelésre, a testmozgásra, hogy miért is fontos a gyermekek számára, hiszen jelenleg is óriási hatással van a pszichofizikai állapotukra, illetve a későbbiekben a felnőttkori egészségügyi állapotukat is meghatározhatja. Számunkra külön öröm, hogy a kézilabda-tesióra Adára került, hiszen tudjuk, hogy Ada a kézilabda fellegvára, ezért ez ilyen szempontból is nagyon fontos számunkra – közölte Tóbiás József.