2024. március 29., péntek
MOHOL

A lakók elhagyhatják az idősek otthonát

A Néma hősök akció keretében a prof. dr. Darija Kisić Tepavčevič miniszter vezette munkaügyi, foglalkoztatási, veterán- és szociálpolitikai minisztérium a köztársasági szociális védelmi kamarával közösen köszönőlevelet adományoz tevékenységük elismeréseként azoknak az intézményeknek és személyeknek, amelyek, akik az elmúlt időszakban kiemelkedő munkát végeztek, és eredményesen küzdöttek a Covid-19-járvány ellen.

Az állami elismerésben részesült a moholi Idősek Otthonának munkaközössége és Danijela Šević intézményigazgató, akiknek szerdán Moholon adta át ünnepélyesen a köszönőlevelet Mirko Jankelić, a munkaügyi minisztérium, illetve Nataša Drača, a köztársasági szociális védelmi kamara képviselője. Mirko Jankelić közölte, hogy országszerte mintegy húsz intézmény és személy részesül az elismerésben. Kiemelte, hogy a járvány alatt a munkaügyi minisztérium nyomon követte a helyzetet a moholi Idősek Otthonában, ezért döntöttek úgy, hogy két elismerést osztanak ki, egyet az intézménynek, a másikat az igazgatónak, miután eredményesen küzdöttek a Covid-19 ellen. Az elismerés átvétele után Danijela Šević igazgató megköszönte az intézmény dolgozóinak a járvány alatti munkájukat. Az igazgató elmondta, hogy az idősek otthonában 16 objektum található, és 220 lakónak biztosíthatnak ellátást.

Az idősek otthonának dolgozói az állami tisztségviselőkkel

Az idősek otthonának dolgozói az állami tisztségviselőkkel

– Az elmúlt időszakban a moholi Idősek Otthonának alkalmazottjai mindent megtettek a lakók egészségégének megőrzéséért, és végre megteremtődtek a feltételek a látogatások megszervezésére az intézményben. A lakók viszonylag jó egészségnek örvendenek, valamint 83 százalékuk megkapta a Covid-19 elleni védőoltást, és nyugodtan elhagyhatják az intézményt rövidebb vagy hosszabb tartózkodásra több mint egy év után – nyilatkozta lapunknak Danijela Šević igazgató.