2021. július 25., vasárnap
ROLAND GARROS

Đoković a döntőben

Novak Đoković legyőzte Rafael Nadalt a francia nyílt teniszbajnokság pénteki elődöntőjében.

A maratoni, nyolc és fél perces első játék után Nadal hengerelt és 5:0-ra elhúzott, és bár a világelső Đoković visszazárkózása közben hat játszmalabdát kihasználatlanul hagyott, a hetediket megoldotta, így egyórányi játék után szettelőnybe került.
A második játszma gyors brékváltással indult, majd Đoković 3:2-nél ismét elvette riválisa szerváját. Nadalnak a következő játékban három lehetősége is volt azonnal visszajönni, de a világelső ezeket hárította, majd lezárta a játékrészt és egyenlített.
A harmadik felvonás elején Đoković teniszezett jobban, de miután ismételten elvette Nadal adogatását, a spanyol azonnal emelt játéka minőségén és visszabrékelt. A következő Nadal szervajáték ugyanakkor megint Đokovićé lett, akinek 5:4, 30:0-je volt, amikor egy könnyű tenyerest elhibázott. Ettől riválisa vérszemet kapott, Đoković adogatásánál szettlabdához is jutott, de végül rövidítés döntötte el az elképesztő színvonalú játékrészt. Ebben a szerb hibázott kevesebbet, így 3 óra 29 perc játék után már nála volt a szettelőny a Roland Garroson 105/2-es győzelmi mutatóval álló spanyollal szemben.
A negyedik etap Nadal brékjével kezdődött, de mivel a 20-szoros Grand Slam-bajnok spanyol gyengén adogatott, hamarosan már Đoković vezetett 4:2-re. Újabb fordulatot már nem tartogatott a mérkőzés, így a sorozatban hat játékot nyerő szerb lett az első teniszező, aki kétszer is legyőzte a Roland Garroson Nadalt. Először a 2015-ös negyeddöntőben három szettben diadalmaskodott a spanyol felett.
Novak Đoković, aki 30-28-ra javította örökmérlegét riválisa ellen, hatodik párizsi fináléjára készülhet, eddig egyszer, 2016-ban tudott diadalmaskodni a salakos GS-en.
A szerb teniszező vasárnapi ellenfele a pályafutása első Grand Slam-döntőjére készülő görög Sztefanosz Cicipasz lesz, aki öt szettben kerekedett a német Alexander Zverev fölé.

Eredmény, elődöntő, férfiak:
Novak Đoković (szerb, 1.)-Rafael Nadal (spanyol, 3.) 3:6, 6:3, 7:6 (7-4), 6:2
korábban:
Sztefanosz Cicipasz (görög, 5.)-Alexander Zverev (német, 6.) 6:3, 6:3, 4:6, 4:6, 6:3