2024. március 28., csütörtök

Két amerikai légitársaságnál is csak beoltottak kaphatnak munkát

A Delta amerikai légitársaságát követően, amely az elmúlt hónapban bejelentette, hogy nem fog olyan személyeket alkalmazni, akik nincsenek koronavírus ellen beoltva, most ezt megtette a United Airlines vállalata is – írja a 021.rs hírportál.

– Bárki, aki az elkövetkezőkben a Delta vállalatához szeretne csatlakozni, muszáj, hogy felvegye a koronavírus elleni védőoltást, mielőtt jelentkezne az állásra – jelentette ki még májusban Ed Bastian, a légitársaság vezérigazgatója, írja a Reuters hírügynökség.

Hozzátette, hogy ez a szabály nem vonatkozik a jelenleg alkalmazottakra. A vállalat adatai szerint májusig a dolgozók több mint 60 százaléka felvette az oltást.

Időközben hasonló lépésre szánta el magát a United Airlines légitársaság is.

– A minden jellegű állásjelentkezéseknél június 15-től kezdve kérni fogjuk a vállalat USA-ban található munkahelyeire való jelentkezőktől a koronavírus elleni teljes beoltottságról szóló igazolást – áll a vállalat közleményében, jelenti a CBS News hírügynökség.

Scott Kirby, a United Airlines vezérigazgatója még januárban bejelentette, hogy a vállalata valószínűleg csak azokat fogja alkalmazni, akik felvették a védőoltást.

A többi amerikai légitársaság világossá tette, hogy nem szeretnének ilyen módon különbséget tenni a jelentkezők között.