2024. március 28., csütörtök

Újabb lövöldözés volt Floridában, három halott

Újabb lövöldözés volt csütörtök este a floridai Miamiban: egy férfi egy szupermarketban kezdett el lövöldözni, megölt két embert, majd önmagával is végzett – jelentette a Sun Sentinel című floridai lap.

A tragikus incidens a Miamitól mintegy 130 kilométernyire északra fekvő Royal Palm Beach kisvárosban történt. A férfi egy asszonyt és a kisbabáját lőtte agyon, mielőtt öngyilkos lett. „Amikor a rendőrök a helyszínre érkeztek, három halott volt, mindegyikük lőtt sebekkel" – nyilatkozott Teri Barbera, a helyi seriff szóvivője.

Az áldozatok, illetve az elkövető azonosítása jelenleg is tart, és megindult a nyomozás is a történtek hátterének feltárására.

Az elmúlt napokban egymás után több településen is lövöldöztek ámokfutók. Vasárnap Miamiban egy diplomaosztó ünnepség utáni partin volt három halottja és öt sebesültje egy lövöldözésnek. Június 1-jén három férfi nyitott tüzet egy Miamihoz közeli éjszakai szórakozóhelyen: a támadásnak három halálos áldozata és 21 sebesültje volt. Két nappal azt megelőzően egy férfi Miami művésznegyedében az autójából lőtt a tömegbe, egy ember meghalt, hatan megsebesültek.