2024. április 18., csütörtök

Momirović: Szerbia egy másik ország lesz

– A Preljinétől Požegáig terjedő autópálya-szakasz kiépítésének befejezésével tehermentesítve lesz a Čačak körüli kerülőút és az Ovčar Banján áthaladó közút is – írja a B92 hírportál.

Ennek köszönhetően csökken a tumultus, valamint a közlekedési balesetek száma is, amelyek az Ovčarska-Kablarska szurdokban gyakran előfordulnak. A munkálatokat ma megtekintette Tomislav Momirović építésügyi miniszter.

– Áttörtük az egyik alagutat Tribušaninál, amelyen két váltásban egyenként tíz órán át dolgoztak a munkások napi szinten és megállás nélkül. Nem teszünk kompromisszumot és nem számítgatunk, amikor a munka üteméről van szó. A polgárok túl sokáig vártak, erről az autópályáról mintegy ötven éve beszélnek, de csupán az utóbbi néhány évben tettek valamit érte – mondta Momirović.

A Preljine és Požega közötti útszakasz 31 kilométer hosszúságú és az egyik legnehezebb rész, amelyen jelenleg Szerbiában dolgoznak, ugyanis a területén számos felüljáró, híd és alagút található.

– Kezdődnek a nyári pihenők és más most tumultus alakul ki a preljinei fizetőkapunál, valamint a Čačak környéki kerülőúton is. Mindez számunkra hamarosan csak múlt lesz. A munkálatok kivitelezése az előrelátott tervek szerint halad. Egyetlen markológépünk, vagy kamionunk sincs leparkolva. Mindenki a terepen van az egész országban. Csökkeni fog a közlekedési balesetek száma, amely jelenleg nem is meglepő, ugyanis hatalmas a forgalom az utakon – hangsúlyozta ki Momirović.

Hozzátette, hogy az autópályák hamarosan az alapvető közlekedési kommunikációt képezik majd az ország különböző részei között.

– Amint befejeződik a Požegáig tartó szakasz, folytatni fogjuk azt Montenegró és Bosznia-Hercegovina felé. A projektet befejezését követően Szerbia már nem ugyanaz az ország lesz – mondta Momirović.