2024. március 28., csütörtök
VÍZILABDA

Szupercsapat készülőben?

A Novi Beograd által szervezett és Belgrádban megtartott idei BL-nyolcasdöntő után alaposan felgyorsultak az események az idei bajnokságban ezüstérmet nyert újberlgrádiak háza táján, mert közvetlenül a BL után már tudni lehetett, hogy a zárótorna legjobbja, Dušan Mandić átigazol Vlado Vujasinović csapatába, amelyben az idei felállításból mindössze négyen maradtak, Mandićon kívül viszont olyan hangzatos nevek érkeznek majd, mint Jakšić, Duško és Gojko Pijetlović, Strahinja és Viktor Rašović, Drašković, Vučinić és Vlahopulosz. Ilyen szintű erősítés Szerbiában 2012 óta nem volt, amikor a szintén ambiciózus C. zvezda igazolta le a fél szerb válogatottat, s abban a kiírásban meg is nyerték a BL-t. A Novi Beograd viszont ezzel nem zárta le a kívánságlistáját, a tervben van még egy kapus igazolása is, és a szerbiai legjobb csapatok legjobbjai is nyilván ott kötnek majd ki.

Ezalatt a bajnok Radnički sem tétlenkedik, de eddig a nagyobb nevek közül csak a pont Belgrádba távozott Strahinja Rašović helyére Miloš Ćuk érkezett Belgrádból, valamint esély mutatkozott arra is, hogy a zágrábi Mladostból visszatérjen a csapatba a horvát center Josip Vrlić. A C. zvezda is erősített: a főleg fiatalokra építő csapat a berlini Spandauból leigazolta Stefan Pješivačot, a Marseille-ből pedig Bogdan Đurđić érkezik. A z újvidéki Vojvodina természetesen pénzben sem tudja felvenni a versenyt a fővárosiakkal, de azért el tudta csábítani a Novi Beogradból kiszorult három fiatalt, Radanovićot, Nikolovot és Bursaćot.

A fentiekből az derül ki, hogy több év pangás után tovább erősödik a szerbiai élvonal, s nem kell elfeledni, azáltal, hogy a Novi Beograd a további két évben is szervezője lesz a BL nyolcas döntőjének, közvetlen részvételi jogot nyert.